Hoge beoordelingen supportersonderzoek Keuken Kampioen Divisie 
Nieuws

Hoge beoordelingen supportersonderzoek Keuken Kampioen Divisie 

De resultaten van het supportersonderzoek in de Keuken Kampioen Divisie zijn met hoge rapportcijfers beoordeeld. De 8.474 supporters die hebben meegewerkt aan het onderzoek beoordeelden hun stadionbezoek gemiddeld met een 7,5. SC Cambuur kreeg met een 7,8 de hoogste beoordeling in de Keuken Kampioen Divisie.

Sfeer  
De wedstrijdbeleving hangt voor het overgrote deel af van de sfeer in het stadion. De sfeer op de tribunes werd beoordeeld met een 8. Het onderlinge contact tussen supporters scoorde een 7,7. Ditzelfde cijfer werd ook gegeven aan de sfeeracties in de stadions. 

Maatschappelijke betrokkenheid 
89% van de ondervraagden vindt dat hun club redelijk of zeer maatschappelijk betrokken is. Daarnaast vindt 87% van de supporters dat clubs zich redelijk of zeer goed inzetten op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast laat 45% van de supporters weten zelf een bijdrage willen leveren wanneer er een duurzaam initiatief is vanuit de club. 

Bereikbaarheid stadions  
Om de stijgende ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid door te zetten is het van belang dat de stadions goed bereikbaar zijn voor supporters. 46% van de supporters bezoekt de wedstrijden met de auto, 23% met de fiets, 8% komt met het openbaar vervoer en 7% komt te voet richting het stadion. Daarnaast is er ook een stijging te zien bij het gebruik van elektrische voertuigen. Zo komt 8% op de elektrische fiets en 5% met de elektrische auto. 

Van de 5.990 seizoenkaarthouders die hebben meegewerkt aan dit onderzoek wil 67% hun seizoenkaart verlengen. Bij 24% van de ondervraagden is dit ‘waarschijnlijk wel’. De betrokkenheid van supporters bij de clubs is beoordeeld met een 8,1. 

Het supportersonderzoek is uitgevoerd door KNVB Expertise, het kenniscentrum van het Nederlands betaald voetbal, waar de bevraagde supporters in het seizoen 2023-2024 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie hebben bijgewoond. 

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Scenario’s kampioenschap Willem II / Roda JC & promotie Roda JC / FC Groningen
Scenario’s kampioenschap Willem II / Roda JC & promotie Roda JC / FC Groningen

Afgelopen vrijdag zagen we Willem II op bezoek in Dordrecht promoveren naar de Eredivisie, maar is de volgende directe promovendus; Roda JC of FC Groningen? Kampioenschap Willem IIAls de Tricolores winnen in eigen huis van Telstar is het sowieso kampioen, maar bij een puntendeling in eigen huis is het van belang dat Roda JC niet […]

Cover Image for Promotiefeest Roda JC last minute uitgesteld; FC Groningen in extremis naast Telstar
Promotiefeest Roda JC last minute uitgesteld; FC Groningen in extremis naast Telstar

en ongekende apotheose in de Keuken Kampioen Divisie. Roda JC Kerkrade leek lange tijd te promoveren na de 2-0 zege op SC Cambuur, maar van promotie is (nog) geen sprake omdat FC Groningen in blessuretijd een 1-1 gelijkspel uit het vuur sleepte tegen Telstar. Bij Roda dacht men door foutieve informatie van de stadionspeaker dat Telstar daarna alsnog op […]

Cover Image for Samenvatting Telstar – FC Groningen (03-05-2024)
Samenvatting Telstar – FC Groningen (03-05-2024)

Samenvatting van de wedstrijd Telstar – FC Groningen (1-1) van 03 mei 2024.