Voorbeschouwing speelronde 36
Nieuws

Voorbeschouwing speelronde 36

Topper in Tilburg waar Willem II promotie wil veiligstellen tegen het jagende FC Groningen

Vanavond is de eerste mogelijkheid voor Willem II om promotie naar de Eredivisie veilig te stellen. Bij een overwinning op directe concurrent FC Groningen is er geen twijfel meer voor de Tricolores en promoveren zij naar de Eredivisie. Het belooft een intense strijd te worden tussen twee topploegen in bovenste regionen van de Keuken Kampioen Divisie.

Willem II is nagenoeg onverslaanbaar in eigen huis dit seizoen, want alleen in NAC Breda (1-4), FC Groningen (1-3 in het bekertoernooi) en Roda JC (2-3) moesten de Tilburgers hun meerdere erkennen. Verder is spits Jeredy Hilterman op dit moment dé speler die de ploeg op sleeptouw neemt. In de vierde periode heeft de spits al zes doelpunten gemaakt en is daarmee de topscorer van de vierde periode. Willem II zal in een uitverkocht Koning Willem II stadion de promotie veilig willen stellen en voor een mooi Brabants feest willen zorgen.

Voor FC Groningen staat er ook veel op het spel komende vrijdag. De Trots van het Noorden strijdt voor hun laatste kans op het kampioenschap, want bij een overwinning op koploper en tegenstander Willem II wordt het gat verkleind naar één punt. De ploeg van Dick Lukkien is al twaalf wedstrijden ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen speelronde werd er een overtuigende overwinning geboekt op SC Cambuur (3-0) en de Groningers zijn vastberaden om de titelstrijd nog spannender te maken.

Achtervolger Roda JC kan geen fout maken tegen Jong Ajax

Met de topper Willem II – FC Groningen op het programma is het van groot belang voor Roda JC om geen uitglijder te maken dit weekend. De Kerkraders willen zich revancheren voor het gelijkspel tegen De Graafschap en weten dat drie punten het enige zijn wat telt tegen Jong Ajax. De Koempels zijn elf wedstrijden ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie en zijn bezig met een indrukwekkende reeks. De ploeg van Bas Sibum zal vol concentratie de wedstrijd ingaan om de zeer belangrijke drie punten bij te schrijven in de titel- en promotiestrijd met Willem II en FC Groningen.

Jong Ajax speelt nergens meer voor dit seizoen. Afgelopen speelronde werd er door de ploeg van Dave Vos met 3-1 verloren van Helmond Sport. De Amsterdammers zullen zich willen revancheren en er alles aan doen om Roda JC op De Toekomst puntenverlies te bezorgen.

Lastige uitwedstrijd voor MVV in Doetinchem

Naast de spannende titelstrijd is er ook een hele spannende strijd voor de laatste plekken van de Keuken Kampioen Play-Offs. De Graafschap gaat zo goed als zeker deze Keuken Kampioen Play-Offs spelen. De Superboeren moeten officieel nog één punt halen om dit te bewerkstelligen. Echter wil de ploeg van Jan Vreman met een zo goed mogelijke vorm deze Keuken Kampioen Play-Offs aantreden.

Voor tegenstander MVV Maastricht is ieder punt van groot belang om ook deze Keuken Kampioen Play-Offs in te gaan. De ploeg van Maurice Verberne is met een eindsprint bezig in de Keuken Kampioen Divisie. Van de laatste vijf wedstrijden werden vier duels gewonnen en een gelijkspel en afgelopen speelronde werd er een knap punt behaald tegen koploper Willem II (1-1). Met nog drie wedstrijden te gaan, wil MVV deze positieve reeks voortzetten om deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs te bewerkstelligen. Komende vrijdag staat de lastige uitwedstrijd tegen De Graafschap op het programma, maar in de huidige vorm lijkt niks onmogelijk voor de Sterrendragers en zullen zij vol voor de winst gaan.

FC Emmen en Helmond Sport strijden om de Keuken Kampioen Play-Offs

FC Emmen – Helmond Sport is van groot belang in de strijd voor de laatste plekken van de Keuken Kampioen Play-Offs. Beide ploegen jagen op MVV Maastricht en NAC Breda voor de laatste plekken die rechtgeven op deze Keuken Kampioen Play-Offs.

FC Emmen heeft de mindere reeks doorbroken en weer een wedstrijd gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen speelronde werd er bij SC Telstar met 2-3 gewonnen, iets wat nog geen enkele ploeg in 2024 was gelukt. De Drentenaren moeten winnen om in het spoor van de concurrenten te blijven en zullen dit goede gevoel mee willen nemen naar deze zeer belangrijke wedstrijd.

Helmond Sport weet dat een overwinning bij FC Emmen eigenlijk noodzakelijk is om in de strijd te blijven voor de Keuken Kampioen Play-Offs. De Kattenmeppers hebben de laatste twee wedstrijden gewonnen en willen deze positieve reeks voortzetten komende maandag in Drenthe. Met nog drie finales te gaan, gaat Helmond Sport er alles aan doen om deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs te bewerkstelligen. Verder is Martijn Kaars op jacht naar de topscorerstitel in de Keuken Kampioen Divisie. De teller staat op 21 doelpunten dit seizoen, waarmee hij één doelpunt voorsprong heeft op nummer twee: Henk Veerman (20 doelpunten). Martijn zal ook komende maandag belangrijk willen zijn voor zijn team om de belangrijke drie punten mee te nemen richting Brabant.

De overige wedstrijden deze speelronde zijn:

TOP Oss – Jong AZ

VVV Venlo – FC Den Bosch

SC Cambuur – FC Dordrecht

FC Eindhoven – SC Telstar

NAC Breda – Jong PSV

Jong FC Utrecht – ADO Den Haag

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Scenario’s kampioenschap Willem II / Roda JC & promotie Roda JC / FC Groningen
Scenario’s kampioenschap Willem II / Roda JC & promotie Roda JC / FC Groningen

Afgelopen vrijdag zagen we Willem II op bezoek in Dordrecht promoveren naar de Eredivisie, maar is de volgende directe promovendus; Roda JC of FC Groningen? Kampioenschap Willem IIAls de Tricolores winnen in eigen huis van Telstar is het sowieso kampioen, maar bij een puntendeling in eigen huis is het van belang dat Roda JC niet […]

Cover Image for Promotiefeest Roda JC last minute uitgesteld; FC Groningen in extremis naast Telstar
Promotiefeest Roda JC last minute uitgesteld; FC Groningen in extremis naast Telstar

en ongekende apotheose in de Keuken Kampioen Divisie. Roda JC Kerkrade leek lange tijd te promoveren na de 2-0 zege op SC Cambuur, maar van promotie is (nog) geen sprake omdat FC Groningen in blessuretijd een 1-1 gelijkspel uit het vuur sleepte tegen Telstar. Bij Roda dacht men door foutieve informatie van de stadionspeaker dat Telstar daarna alsnog op […]

Cover Image for Samenvatting Telstar – FC Groningen (03-05-2024)
Samenvatting Telstar – FC Groningen (03-05-2024)

Samenvatting van de wedstrijd Telstar – FC Groningen (1-1) van 03 mei 2024.