WILLEM II-SUPPORTERS BEZORGEN OUDEREN EEN ONVERGETELIJKE DAG
MVO

WILLEM II-SUPPORTERS BEZORGEN OUDEREN EEN ONVERGETELIJKE DAG

Fotografie door Toin Damen

Zaterdagmiddag 23 maart vond de tweede editie van de maatschappelijke actie “Een Willem II-er loopt nooit alleen” plaats. Het was een actie georganiseerd door Willem II Betrokken in samenwerking met Stichting KingZine. Verder werd de actie mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Kriellaars en Bonheur Horeca Groep. De actie is opgezet om aandacht te vragen voor de groeiende eenzaamheid onder ouderen. 

In totaal zorgden ruim 70 vrijwilligers dat even veel ouderen een leuke dag hadden om niet snel te vergeten. Vanuit zes locaties werd er in Tilburg gewandeld. De tehuizen Boshuis, Den Herdgang, De Bijsterstede, Het Laar, Notre Dame en Koningsvoorde deden dit jaar mee.

Helaas werkte het weer niet mee. Zon werd afgewisseld met regenbuien en zelfs hagel. Willem II, stoere kerels, stoere supporters en vooral ook stoere bewoners. Of, zoals een bewoner van Notre Dame een supporter in onvervalst Tilburgs toevertrouwde: ‘ge denkt toch zeker nie da’k mee dees weer naor buiten gao’. Uiteindelijk trok toch iedereen zijn of haar jas aan en nam plaats in de rolstoel om naar buiten te gaan. 

Tijdens de wandeling werd uitgebreid gekletst en vertelden de ouderen honderduit over de voor hen herkenbare plekken in Tilburg. Tijdens een pauzemoment werden de supporters en ouderen getrakteerd op thee en koffie en appelflappen van bakkerij Kriellaars. Er werd uitgebreid verder gekeuveld over Tilburg waar sommigen al meer dan 80 jaar wonen en uiteraard ook over de koppositie van Willem II. Mascotte Kingo reed heel Tilburg door om de deelnemers tijdens de wandelingen met een bezoek te verrassen. 

Ondanks de weersomstandigheden hebben de ouderen genoten. De ene uitte dit met een klein knikje en een voorzichtig lachje terwijl een andere oudere vrolijk Duitse schlagers begon te zingen. De actie is zeker voor herhaling vatbaar. ‘Ik weet niet of ik er volgend jaar nog ben, maar als ik dan nog leef ga ik zeker weer mij. Jullie zijn lieverds’, uitte een bewoner na afloop haar dankbaarheid.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Een thuis ijzersterk FC Groningen ontvangt een defensief bijna onklopbaar Roda JC
Een thuis ijzersterk FC Groningen ontvangt een defensief bijna onklopbaar Roda JC

Het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie krijgt vrijdag een prachtige apotheose, want in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie nemen FC Groningen en Roda JC het tegen elkaar op. In een heuse finale wordt bepaald wie van deze clubs de door hen gevreesde play-off om promotie / degradatie ontloopt en wie zich […]

Cover Image for Doelpunt van de Week 37: Silvinho Esajas
Doelpunt van de Week 37: Silvinho Esajas

Speelronde 37 | Elke week kiezen fans via de Social Media-kanalen van de Keuken Kampioen Divisie hét Doelpunt van de Week. Het Doelpunt van de Week in Speelronde 37 is gemaakt door Silvinho Esajas.

Cover Image for De kandidaten voor de topscorerstitel hebben hun eigen specialiteiten
De kandidaten voor de topscorerstitel hebben hun eigen specialiteiten

Niet alleen de zinderende strijd om directe promotie wordt pas op de laatste speeldag beslist, maar ook die om de topscorerstitel van de Keuken Kampioen Divisie wordt pas beslecht op vrijdag. Dan gaan Henk Veerman en Martijn Kaars immers in de slotwedstrijd van het seizoen uitvechten wie zich laat kronen. Daar verdedigt de lange Volendammer […]